Mantelzorger en naasten

Als dementie in je leven komt, kan er veel op je afkomen. De ziekte en het effect op je naaste is soms moeilijk te begrijpen. En langzaam word je van partner, kind, vriend of vriendin iemand die zorgt en steeds meer overneemt. Niet iedereen in je omgeving zal dat kunnen begrijpen.

Wegwijzer

Deze website wil een wegwijzer voor jou zijn in dit proces en laat zien dat er veel mogelijkheden tot ondersteuning zijn: van lotgenotencontact tot ondersteuning thuis door professionals of vrijwilligers, van activiteiten voor je naaste tot kennis over dementie en nog meer.

Mocht je hier toch niet vinden wat je nodig hebt, neem dan contact met ons op en wij denken met je mee. Je staat er niet alleen voor!

Deze website is nog in ontwikkeling, meer informatie kunt u krijgen via Andrea Lehr, 06 11581640, a.lehr@u-centraal.nl.
Of kijk op Respijtwijzer Utrecht

‘Dementie Utrecht is er voor jou en jouw naasten.’

Veelgestelde vragen

Ik ben op zoek naar lotgenoten, waar vind ik die?

Een mooie gelegenheid om andere mensen met dementie en mantelzorgers te ontmoeten en tevens informatie op te halen is het bezoeken van alzheimer cafés in de regio. Bekijk het aanbod op de pagina van Alzheimer Nederland.

Waar vind ik een casemanager?

Een casemanager dementie biedt ondersteuning aan mensen met dementie en hun mantelzorger. Je kan zelf op zoek gaan naar een casemanager, maar een huisarts kan je deze ook aandragen.

Wat moet ik regelen voor de toekomst?

De casemanager dementie ondersteunt bij het in kaart brengen van de situatie en welke stappen mensen met dementie en hun omgeving moet zetten, welke keuzes moeten worden gemaakt en op welke manier dit georganiseerd moet worden.

Interessant? Bekijk ook deze pagina’s:

‘Lorem ipsum dolor sit amet sectetur adipiscing elit’

Interessant? Bekijk ook deze pagina’s:

‘Lorem ipsum dolor sit amet sectetur adipiscing elit’